Tillbaka

Rapport från "Avancerad utställningsvård" med Mikael Nilsson

Text&foto: Gunilla Persson

En del bekanta och även vänner höjde mer än ett ögonbryn, när de hörde att 'skogsmulle'-Nilla hade anmält sig till en pälsvårdskurs!!

Jag kunde inget annat än att le för mig själv, och faktum är att jag har börjat tycka att det är kul att klippa. Att våga forma

en rufsig pudel till en vacker pudel!

Och det är den absolut svåraste biten, som gjort att jag blev intresserad - nämligen att lyckas få balans och stilfull helhet!
Så när jag såg texten om Avancerad utställningskurs för Mikael Nilsson - där det stod att han skulle gå igenom just helhet och linjer, så blev jag nyfiken - jag ville lära mig mer! Visst tvekade jag först - kunde JAG anmäla mig till den?
Jag blev väl bemött och hade riktigt trevligt! Tack för det!

Första kvällen hade vi inga egna hundar med, utan då gick Mikael igenom badning, föning och 'linje-tag'. Dvs hur tänka om linjerna på just den här individuella hunden. Mycket intressant och flera bra tips!

Andra kvällen hade alla varsin hund med. Hunden skulle vara tovfri, badad och fönad - och klar för att klippas. Då Puh - som många vet -är ganska så nerklippt, så hade jag en lånehund. Storpudeltiken Lisa - som jag klippt fram en continental på.

Jättebra att få feedback om vad jag tänkt rätt och tänkt fel om! Jättebra oxå att få tips om sådana saker som man helt enkelt, inte har tänkt på!

Väldigt intressant oxå att se andras hundars klippningar - varför någon var klippt si eller så! Och så var man tillbaks i tanken på det där med helhet och balans igen!!

Tredje kvällen så var det genomgång om vad vi lärt oss - samtidigt som Mikael visade sina funderingar om klipptaktik på sin dvärghane. Han visade en del 'fällor' som en del gör, eller inte gör - när de klipper. Kvällen avslutades med att han visade flera olika sätt att sätta upp en topknot - och hur de olika knotarna kan formas, beroende på vilket uttryck man vill ha i ansiktet.

Jag är glad att jag anmälde mig till, och gick kursen. Mitt intresse för pudelklippning har ökat - till Puhs bestörtning, då jag bestämt mig för att låta hans päls växa ut till en T60...då har jag någonting att öva på...

Tack Mikael och medkursare för en 3 givande kvällar!!

hälsn
Gunilla P

Jenny med Zally

Men matte mitt i ögat!!

Micke visar med van hand

Visst blir jag fin!

Noga är det

och så klipper du lite här...!

Är jag lika bra på båda sidorna nu?